您的位置:首页空间视觉

深圳愿景微棠A1A2公寓

商业空间

A1A2客户服务中心

公区空间

项目类型:公区空间

项目地址:深圳

项目面积:761平方米

完成时间:2021年2月

项目位于深圳龙华区大浪街道内,坐落于上早新村,原有场地为两栋相邻出租楼的一层店铺,改造设计范围是沿街公寓的一层。我们试图通过该项目重新定义“新青年社区”这一概念:由过去宿舍式的青年公寓单一功能向一个配套齐全、品质完善的居住社区转变,生活服务和文化交往功能在这类居住社区中变得越来越重要。

 

Located in Dalang Street, Longhua District, Shenzhen, it is located in Shangzao New Village. The original site is a store on the first floor of two adjacent rental buildings, and the scope of renovation is the first floor of apartments along the street. We are trying to redefine the concept of "new youth community" through this project: from the single function of dormitory-style youth apartments to a fully furnished and complete residential community, the functions of life services and cultural exchanges have changed in this type of residential community. Got more and more important.

项目区域概览  view of the co-working space

室外区域  Outdoor area

室外区域  Outdoor area

室外区域放置“共享微棠站”,墙面设置品牌特色涂鸦灯箱,此处可以作为一个青年的休息充电站及社区中转站。

 

In the outdoor area, a "Shared Weitang Station" is placed, and the wall is equipped with brand-featured graffiti light boxes, which can be used as a youth rest charging station and a community transfer station.

中转站近景 Close view of transfer station

空间轴测图 the axon

大堂公区空间概览 view of the co-working space

前台——社区共享导识
Reception desk-a yellow beacon you’ll never miss.Ever

私密、共享、是每个场景的最佳比例,这是项目从始自终的重要方面。巧妙的运营红色颜料去点缀空间,使得整体氛围为活泼及自由,同时也倡导了微棠的共享年轻社区概念。前台处连接功能,使得功能区域一条线化方便后期运营咨询。

 

Privacy, sharing, and the best proportion of each scene are important aspects of the project from beginning to end. The space cleverly operates red paint to decorate the space, making the space lively and free as a whole, and also advocates Weitang's concept of a shared young community. The front desk is connected to the functional space, making the functional area a line for later management and consultation.

入口处可以看到功能区域 Functional area can be seen at the entrance

水吧区临近前台 The front desk is connected to the bar area

柜子设置社区导识 Cabinet setting community guide  The front desk is connected to the bar area

水吧区 The front desk is connected to the bar area

▼ 咖啡吧台上空的照明设计采用穿孔金属板,通过光线不断的反射,在白天和夜晚都能形成丰富的光影效果。

 

The lighting design above the coffee bar uses perforated metal plates, and through the continuous reflection of light, it can form a rich light and shadow effect during the day and nigh.

沿地面过道导识环绕大堂,Follow the ground aisle guide around the lobby

打造创意共享社区

Create a creative sharing community

将共享社区概念导入大堂功能中,因此,在设计策略上,我们将两栋建筑的底层看成一个整体,分成公寓大厅、文创阅览、社群商业、运动休闲和共享办公这五个部分,并试图通过这几部分的功能融合塑造一个全方位的年轻人的生活场景。

 

The concept of shared community is introduced into the lobby function. Therefore, in the design strategy, we regard the ground floor of the three buildings as a whole, divided into five parts: apartment lobby, cultural and creative bookstore, community business, gourmet collection and shared office. And try to shape a full range of young people's life scenes through the integration of these parts.

三种区域分析概念,Three regional analysis concepts

公区休息区 The front desk is connected to the bar area

阶梯路演区 The front desk is connected to the bar area

多功能空间体验 Multifunctional space experience

卡座区域 The front desk is connected to the bar area

共享卡座休闲区 The front desk is connected to the bar area

环绕墙面的书柜 The front desk is connected to the bar area

将通往卫生间的门作为暗藏门使得墙面一体化,利用马赛克图案的抽象形成错落的盒子,改造为环廊书店,将墙形成开放的文创展示区。

 

The door leading to the bathroom is used as a hidden door to make the wall surface integrated, and the abstraction of mosaic elements is used to form scattered boxes, which are transformed into a gallery bookstore, and the wall forms an open cultural and creative display area.

A2入口处设置特色照片墙 A2 entrance photo wall

共享厨房 Shared kitchen

共享多功能厅 Shared multifunctional hall

透过窗外 Shared multifunctional hall

通过连接巷进入配套健身房 Access the supporting gym through the connecting lane

设计平面 Design plane

功能爆炸图 Function exploded diagram

项目名称:上早新村A1、A2公区

建设地点:深圳市龙华区大浪街道

设计单位:源品设计研究(深圳)有限公司

设计团队:张源、范强、曾路路、黄鑫、周雨婷

建筑面积:760平方米
建筑材料:;铝板、亚克力、木饰面、铝网

设计时间:2020.07-2020.12

建成时间:2021.02

 

Project Name: Public Area A1 and A2 of Shangzao New Village

Construction site: Dalang Street, Longhua District, Shenzhen

Design unit: Limitless Design

Design team: Zhang Yuan, Fan Qiang, Zeng Lulu, Huang Xin, Chen Yuting

Building area: 760 square meters

Building materials: aluminum plate, acrylic, wood veneer, aluminum mesh

Design time: 2020.07-2020.12

Completion time: 2021.02

扫描二维码分享到微信